onsdag 1 oktober 2008

FESKNAPPEN 1.0


Det speciella med mig är att jag inte ser saker ur en politisk skyttegravsvinkel,utan holistiskt, von Oben. Jag svävar så högt att jag inte kan dra annat än hisnande slutsatser.

FRA-förespråkarna vill det. Jag vill det; använda senaste tekniken till hjälp för att skapa landet som flyter av honung.

Det var så min gudomliga hjärna välsignades med uppenbarelsen av den underbara FES-knappen. Kanske blommade den upp i ventriklerna eftersom jag senaste tiden fått så många kompisar. Förut var det bara mina dåliga internetleverantörer , dagispersonal på Storken, släkten och några diffusa sorters vänner som kan fixa fulöl från Tyskland som låg och skvalpade i mitt privata sociogram, dvs mejladressboken. 

Sen FRA kom på den sk tapeten har mina länkar och bokmärken ut i världen blivit helt oöverskådliga. Där finns numer vänster och socialister, miljöaktivister, fria liberaler och radikaler, centrerade ungdomar och perifera. Jag har till och med sniffat på moderater och förstått att en del av dem är som jag. I alla fall till en del. De gillar FES.

FES är inget parti eller ens en sammanslutning. FES är förkortningen på några innebörder som skvalpar omkring i min och andras spinalvätska och ibland sipprar ut genom svettkörtlarna och på så sätt bildar handlingar och ord i Frihetens, Empatins och Solidaritetens namn.

Hux flux, sa det och jag fick vänner i alla partier och alla är FES-are och mitt virtuella ritbord i högra hjärnhalvan poppade upp och där är nu FES-knappen under konstruktion.

Bakom det fiffiga membranet i FES-knappen göms några fria Higgs partiklar och de är så stämda att de börjar spinna motsols när de kommer nära auktoritära vibrationer. Känner higgspartiklarna att man passerar en viss punkt i auktoritet händer detta fenomen och då utlöser membranet lukten. Ingen manuell kontroll behövs. Det bara slår till.
Det börjar stinka och för att få det riktigt bra klonade jag skunk med gympadoja, fråga mig inte hur detta lyckades, det hör det hemliga labbet till. Men jag kan försäkra att vare sig skunk eller sko kom till skada.

Våra knappar börjar stinka så fort de kommer nära hot mot Frihet, Empati och Solidaritet.
Sossar brukar bära dem på vänster sida av bröstet, vänsterpartister ytterligare en bit vänsterut. Centern och folkpartiet har dem där de vill och så vidare högerut. Miljöpartister har rätt fri placering av knappen, har jag sett.

Själv lät jag den skickligare av de två plastikkirurgerna i Nip Tuck sy fast min i pannan, men en gång när jag närmade mig riksdagen började det forsa vatten ur den. Jag avvek, fast jag verkligen ville sätta mig på åskådarläktaren. Så stod jag där och lät vattnet gå ur min panna ned i strömmen. Jag hade annars förvandlat plenisalen till ett akvarium. Jag tog upp min bärbara och mejlade Hawkins, frågade vad som stod på. Varför FES-knappen skenade. 
Hawkins: "Is it deuterium?
Jag tog prov på vattnet. Det var himla mycket neutroner i det. Jag skrev: "Yes."
Hawkins genom googles översättning svarade: "Ditt kluster av Higgs partiklar är känsligast. Universums gråt tungt vatten. Du måste nära somethinig verkligt ful."

Det var den dagen FRA gick igenom.
Resten är, som man säger, historia.

Eder von Oben

* * *

Inga kommentarer: